Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Bästa utetermomentern 2024 – full koll på väder och temperatur utomhus

Hur viktigt det är att hålla koll på väder och temperatur är verkligen något som är mycket kulturellt konditionerat och vars betydelse varierar i mycket stor utsträckning i olika delar av världen. Naturligtvis beror det på att klimaten förändras mer eller mindre i olika länder och regioner, och medan det finns mycket tydliga årstider i Sverige och stora variationer i högt och lågt tryck och temperatur kan solen skina nästan kontinuerligt i andra ställen.

Få en fullständig koll på temperaturen utomhus med en utomhustermometer som är bäst i tester som du enkelt kan montera i ditt hem!

Kommer det att finnas is på backen idag, ska du ta med en jacka eller kanske du bör ignorera dina händer? Det här är saker som du snabbt får svar på med en utomhustermometer bäst i tester som visar vad som händer med temperaturen ute. Läs vidare för att ta reda på de bästa utomhustermometrarna som finns tillgängliga just nu samt deras unika egenskaper och funktioner!

Utetermometer som är bäst i test

Nedan är en sammanställning över de olika utetermometrar som vi främst rekommenderar just nu. Detta är baserat på egna tester av olika utetermometrar, samt utförliga genomgångar av andra experttester samt bäst i test jämförelser av olika utetermometrar.

UtetermometerKommentarBästa pris
VENTUS W820PremiumLäs mer…
Trådlös termometer ute/inneBäst i TestLäs mer…
Smart väderstation, NetatmoProffsigLäs mer…
TFA SpringSpecialareLäs mer…

Premium: VENTUS W820

Premium: VENTUS W820

Nyckelfunktioner

 • 7 språk
 • 5 väderprognoser
 • Visar lufttryck
 • Visar luftfuktighet
 • Bluetooth-väderstation
 • Synkroniserar tiden med din smartphone
 • Visar tid och datum
 • Fungerar som en väckarklocka

För dig som vill få ut det mesta av din utomhustermometer är VENTUS W820 väderstation väldigt spännande att titta på. Detta är kanske den bästa utomhustermometern som finns tillgänglig just nu för att den ger så mycket information.

Den tydliga skärmen visar inte bara hur varmt eller kallt det är ute. Du får också information om saker som vindhastighet och i vilken riktning det blåser. Du kan snabbt se vilken typ av väder du har utanför dörren när termometern visar om det är soligt, halvklart, molnigt, regn eller storm.

Dessutom kan du använda den här utetermometern som väckarklocka. Den synkroniserar tiden direkt med din smartphone och växlar automatiskt från vintertid till sommartid. Användare berömmer den här väderstationen för att ge så mycket information på ett tydligt sätt till ett bra pris.

Bäst i Test: Trådlös termometer ute/inne

Bäst i Test: Trådlös termometer ute/inne

Nyckelfunktioner

 • Kan läggas på bord
 • Utan tråd för utomhusdelen
 • Minne för max- och minimitemperatur
 • Kolla på
 • Visar utomhustemperaturen
 • Visar inomhustemperaturen
 • Kan hängas på väggen

Om du letar efter något som är väldigt enkelt och ger dig både inomhus- och utomhustemperaturer, kan den här trådlösa termometern vara det bästa valet. Detta är en billig termometer som har många fina funktioner.

Den har en klocka och visar också trenden för utomhustemperatur. På så sätt kan du vara bättre medveten om vilket väder du kan förvänta dig under de kommande timmarna. Dessutom kommer termometern att komma ihåg den högsta uppmätta temperaturen och tvärtom. Dessa är funktioner som ger dig en bra sammanfattning av vädret.

Det är ett plus att du kan välja om du vill lägga på termometern eller om du föredrar att lägga upp den i en fönsterkarm. Användarna påpekar att batterierna håller länge och att räckvidden är bra.

Proffsig: Smart väderstation, Netatmo

Proffsig: Smart väderstation, Netatmo

Nyckelfunktioner

 • Mäter utomhustemperaturen
 • Mäter luftfuktighet
 • Mäter inomhusljud
 • Internetansluten
 • Mäter inomhustemperaturen

Om du vill hålla koll på klimatet inomhus och utomhus kan en professionell termometer som Netatmo vara ett utmärkt val. Detta kan ses som en utetermometer som är bäst vid testning av användare som ger bra recensioner i olika forum online.

Intressant att notera är att den här väderstationen är så exakt att allvarliga vädertjänster som Norwegian Yr online använder den. Du får inte informationen på en skärm. Istället skickas all information till din smartphone eller dator. Således spelar det ingen roll var du är. Du kan alltid kontrollera vädret hemma!

Användare ger plus för att använda och mätaren är korrekt. Dessutom nämner många att Netatmo ger mycket bra support om frågor uppstår.

Special: TFA Spring

Special: TFA Spring

Nyckelfunktioner

 • Visar utomhustemperaturen
 • Visar inomhustemperaturen
 • Visar luftfuktighet
 • Kan monteras på väggen
 • Trådlös termometer
 • Färgdisplay
 • Kolla på

En av de bästa utetermometrarna som finns tillgängliga just nu är TFA Spring väderstation. Det får fantastiska recensioner från användare från många olika länder. Utan tråd kan du hålla reda på utomhustemperaturen såväl som inomhus. Du får tydlig information om klimatet omkring dig och kan därmed ha god kontroll över vad som händer med vädret.

Användare påpekar att väderstationen är väldigt lätt att använda. Den fina färgskärmen använder användarupplevelsen mycket. Det gör det lättare att läsa informationen. Det bör också nämnas att priset är mycket rimligt. Speciellt med tanke på alla funktioner som du får med denna utomhustermometer.

Guide – Välj den bästa utomhustermometern

För många är det viktigt att veta vad som händer med vädret. Det räcker inte att titta genom fönstret. I Sverige kan temperaturen förändras snabbt och faktum är att det kan vara något som förändrar de val vi gör för dagen.

Det handlar inte bara om kläder. Med en riktigt bra utomhustermometer vet du om du behöver gå ut lite tidigare för att ta hand om en bil som har isat eller för att kunna gå lite långsammare i hård vind.

För att välja rätt utomhustermometer bör du känna till vad som erbjuds. Det finns funktioner som du kanske inte ens har tänkt på men som definitivt kan vara väldigt kul i din vardag när du upptäcker dem.

För att avgöra om en termometer är korrekt kan du:

 • Läs användarrecensioner
 • Titta på långvariga tester
 • Läs produktbeskrivningen

Vilken information får du från din väderstation?

Du kanske tänker främst på saker som inomhus- och utomhustemperatur, men det finns mycket mer information att få från en väderstation.

Var medveten om möjliga egenskaper som:

 • Mätning av vindstyrka
 • Prognoser för de kommande timmarna
 • Mätning av buller inomhus
 • Klocka och alarm
 • Fuktighetsmätning
 • Lufttrycksmätning

Det finns mer intressanta funktioner som du kan få direkt på termometerdisplayen eller till din smartphone. Med en app kan du använda informationen för att snabbt få en analys av vädret. Din väderstation kan ge dig en bättre bild av vädret än den du får genom en vädertjänst!

Du kan också dra nytta av väderstationer som låter dig ta en titt på hemmavädret var du än är. Om du är på väg vet du vad du kommer hem till. Vissa tycker också att det är generellt intressant att veta hur det är med temperaturen hemma när de är på jobbet.

Installation av termometer

Innan du köper en termometer, ta en titt på hur du monterar den. Det är ganska vanligt med modeller som du kan ställa på fönsterramen eller hänga på en vägg. Det här är en fråga om smak. Många tycker dock att det är ganska trevligt att ha en väggmonterad termometer som inte behöver flyttas.

En annan sak att tänka på är om du vill inkludera eller utan tråd. Trådlösa termometrar är praktiska, men se till att den trådlösa varianten ger bra information som du kan lita på. Det är också bra att veta att den använda tråden vanligtvis inte är ett problem. Det är inte så att du måste stå och borra i väggen eller fönstret för att installera en modern termometer med tråd.

När du installerar din termometer, kom också ihåg att den ska placeras på ett sätt som gör det enkelt att läsa informationen. Om du väljer en modell som är ansluten till din dator eller smartphone blir detta mindre relevant. Då får du all information direkt till dig var du än är via nätet.

En utomhustermometer ska fungera bra

Oavsett vilken typ av termometer eller väderstation du väljer, ska den fungera bra. Idag kan de digitala termometrarna rekommenderas. De är mer exakta än vanliga analoga termometrar. Då kan det finnas många skillnader mellan de olika digitala modellerna.

Nu kanske du inte tror att det måste vara exakt information på millimetern. Men antag att du till ett rimligt pris kan köpa en väderstation som allvarliga väderwebbplatser använder. Naturligtvis känns det bra att veta att informationen du får från din mätare är korrekt.

Hur gick testerna av utomhustermometer till?

Våra testvinnande utomhustermometer i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Källor

Smart väderstation, Netatmo

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar