Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Bästa eldfat 2024 – förgyll härliga utekvällar i trädgården

En vacker eldfat lyser varje tillfälle – året runt. Med en eldkorg eller en eldskål kan en grill förlängas till kvällens svala timmar.

Fixa festen med en eldfat i trädgården.

 • Eldfat är också populära att dekorera med blommor och växter
 • Hälsa gäster välkomna med bål som värms upp och tänds
 • Robust eldfat tillverkat av återvunnet gjutjärn att bränna eller plantera i

Ingenting kan konkurrera med en öppen spis när det gäller att skapa en hög mysig faktor. Oavsett om det är inomhus eller utomhus, älskar svenskarna att sitta runt en mysig eld och njuta. Du kan lägga till en annan dimension i din trädgård genom att investera i en eldfat.

Om du har något att bränna kan du enkelt ordna mysiga grillkvällar ute i din egen trädgård. Med rätt verktyg behöver du inte heller oroa dig för att gräset under korgen skadas. Brandtrummor skyddar ditt gräs så att det inte skadas. Du minimerar också risken för att eld sprider sig, vilket innebär att du också kan grilla när det passar dig.

När det gäller eldfat har du också många olika stilar att välja mellan. På så sätt kan du hitta en som du tycker passar perfekt i din trädgård. Vissa är också lite mindre och lättare, vilket gör det enkelt att kasta den i bilen och ta den med på en utflykt.

Eldfat som är bäst i test

Nedan är en sammanställning över de olika eldfat som vi främst rekommenderar just nu. Detta är baserat på egna tester av olika eldfat, samt utförliga genomgångar av andra experttester samt bäst i test jämförelser av olika eldfat.

EldfatKommentarBästa pris
Landmann – Ball of FirePremiumvalLäs mer…
Eldstad ChiaroBäst & BilligastLäs mer…
Dangrill EldfatBäst i TestLäs mer…

Premium: Landmann – Ball of Fire

Premium: Landmann – Ball of Fire

Egenskaper:

 • Diameter: 77 cm
 • Höjd: 90 cm
 • Gnistskydd
 • Emaljerad fat
 • Skyddskåpa ingår

För dig som vill ha något annorlunda har vi här en riktigt utsökt premiumprodukt. Landmann är en av Europas ledande tillverkare av grillprodukter och är välkänd över hela världen. De startade 1966 och har nu ett brett utbud av produkter som både utstrålar kvalitet och enkel användning. Om du köper en produkt från Landmann kan du vara säker på att du får en riktigt bra produkt.

Detta är inte ett vanligt eldfat, utan istället ett riktigt coolt eldfat utformat som ett klot. Designen fungerar också som ett effektivt skydd mot gnistor, vilket gör denna eldtunna unik. Diametern är så mycket som 77 cm, så med detta eldfat kan du få en ordentlig eld som värms under kyliga kvällar.

Tunnan är emaljerad, stor och kraftfull. Locket är utrustat med handtag och gångjärn, vilket gör det enkelt att öppna och fylla på vid vid behov.

Med fyndet får du också en regnhuv så att du kan skydda ditt eldfat från regn och åska så att det förblir snyggt länge.

Med det här fantastiska eldfatet garanteras du och dina vänner ett trevligt ögonblick runt elden.

Nytt: Ball of Fire Eldfat och andra dekorationseldar köper du billigt hos GardenStore.

Bäst & Billigast: Eldstad Chiaro

Bäst & Billigast: Eldstad Chiaro

Egenskaper:

 • Höjd över marken 26 cm
 • Vikt: 15 kg
 • Den yttre ringen är gjord av 4 mm Cor-Ten stål
 • Ytterringens diameter: 67 cm
 • Uppvärmningsdjup 11 cm

Vackert men enkelt linjespel i designen kombinerat med enkel hantering och hållbarhet. Design: Petteri Wiimaa

Tillverkad av Cor-Ten stål, ett slags kolstål som bearbetas för att få en skyddande och väderbeständig yta. Ytan är rödbrun rostig i utseende och mörknar något över tiden.

Cor-Ten-stålet är uttrycksfullt, hållbart, underhållsfritt och klarar tidens test på ett vackert sätt.

Nyhet: Detta eldfat går nu att köpa till bra pris hos Gardenstore.se!

Bäst i Test: Dangrill Eldfat

Bäst i Test: Dangrill Eldfat

Egenskaper:

 • Diameter: 60 cm
 • Höjd: 29 cm
 • Svart färg
 • Material: slipat järn
 • Enkel montering

Dangrill eldfat är ett riktigt snyggt eldfat med en design som passar i de flesta uteplatser. Eldtunnan är 60 cm i diameter så det är inga problem att montera en ordentlig eld. Skålen är utrustad med tre ordentliga ben som gör den stabil och stabil. På sidorna finns det två handtag som du använder för att enkelt flytta eldfatet.

När du har fått ditt eldfat hem kan du enkelt montera det genom att skruva fast de tre benen och då måste du bara börja bränna.

Dangrill eldfat är ett både snyggt och kvalitativt eldfat som förmodligen kan falla de flesta i smaken. Detta eldfat kommer garanterat att förbättra den mysiga faktorn under de svala kvällarna på din uteplats.

Nytt: Dangrill Eldfat och andra dekorationseldar köper du billigt hos GardenStore.

Eldfat i trädgården

Eldfat är enklare konstruktioner som kan vara extremt snygga. De är också perfekta om du vill grilla korv eller bara samlas runt en lägereld. Med ett eldfat behöver du inte oroa dig för att gräset nedan brinner, men skålen skyddar det som finns under från värmen. Hos oss har du flera modeller att välja mellan. Det finns till exempel tre modeller i gjutjärn som vanligtvis är mycket populära. När gjutjärnet har blivit varmt håller det värmen bättre än de flesta metalltyper. Det finns olika mönster på tunnorna men vanligt är att de alla har en fot, vilket innebär att du enkelt kan använda eldfatet på träytor som på uteplatsen.

Aduro Terrassvärmare

Aduro Terrassvärmare är både en öppen spis och grill i samma. Vi på Kungsträdgården anser att den här terrassvärmaren är något av Rolls Royce på eldstäderna. Det är stort och ordentligt medan det ger plats för mycket trä. Terrassvärmaren är gjord för att ge så mycket värme som möjligt vilket gör det bra om du vill använda den när det är lite extra kallt ute. Tack vare väggarna i cortenstål håller terrassvärmaren värmen bättre och skickar ut den mot den öppna sidan.

Terrassvärmaren är också snygg när den inte används. Den är gjord av cortenstål som är en ståltyp anpassad för att hålla i utomhusmiljöer. Efter en tid bildas en oxidbeläggning istället för en stor mängd rost som i många andra metaller, vilket är bättre. Cortenstålet är också värmereflekterande, vilket gör att du kan grilla utan att oroa dig för att något mer värmekänsligt material nära grillen ska skadas. Eftersom värmen koncentreras mot öppningen istället för mot sidorna eller bakåt.

Du kan använda terrassvärmaren som grill, inte bara för korv eller tallbröd, men den kan också ersätta din vanliga kolgrill. Du kan köpa en grill som du fäster vid den. Därför sparar du också pengar när du inte behöver köpa både en terrassvärmare och en grill.

Brandkorgar

En brandkorg kan vara väldigt mysig att göra en utmärkt eld i. Den största fördelen med en brandkorg är att elden ger mycket eld och värme eftersom den bara har galler och är delvis öppen mot sidorna. En populär brandkorg hos oss är modellen Fire basket Large rundad. I den har du gott om plats för träet som du kan göra en stor eld med tack vare dess storlek. Eldkorgen är perfekt både på sommaren och vintern. Om du har en badtunna hemma är det trevligt att låta en eldkorg lysa upp i de mörka omgivningarna.

Hur gick testerna av eldfat till?

Våra testvinnande eldfat i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Källor

Dangrill Eldfat

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar