Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Bästa musfällan 2024 – få enkelt bukt med möss i hus och förråd

Har du drabbats av möss i huset? Då vill du förmodligen köpa en musfälla, i den här guiden för musfälllor som är bäst i test hittar du de allra bästa fällorna för möss så att du kan bli av med dem en gång för alla! 

Möss kommer gärna in i våra hem, särskilt när utetemperaturen sjunker, på jakt efter både värme och mat. För musen är det ett smart beteende men för oss människor är det mindre trevligt och dessutom kan det orsaka stora skador i ditt hem eftersom mössen gärna gnager på allt som kommer i vägen. 

Att höra möss som springer runt i väggarna eller i skåpen i köket kan orsaka obehag. Ibland kan det kännas som om du är berövad din frihet och behöver gå och tänka på vad som förväntas när du öppnar skåpen – kommer en mus att ta slut och skrämma ditt liv? 

Även om du inte är rädd för möss och tycker att det är obekvämt att höra dem springa i väggarna, finns det andra problem med möss – deras tänder. Möss tenderar att bita och gnaga på det mesta, oavsett om det här är en trappa eller en viktig slang till vattnet i huset. 

Att stoppa mössen behöver dock inte vara så svårt om du använder rätt metoder och bra produkter. På senare tid har elektriska musfällor blivit oerhört populära, delvis för sin smidiga hantering men också för att de eliminerar musen på ett snabbt och humant sätt. De har också fördelen att de är säkra för barn och husdjur som bor i närheten. Förutom de elektriska fällorna finns de klassiska musfällorna, som är en beprövad metod som fortfarande är ett bra och effektivt sätt att bli av med möss. 

I denna artikel kan du lära dig mer om musfällor samt hjälp med att välja bästa musfällan för just dig.

Musfällor som är bäst i test

Nedan är en sammanställning över de olika musfällor som vi främst rekommenderar just nu. Detta är baserat på egna tester av olika musfällor, samt utförliga genomgångar av andra experttester samt bäst i test jämförelser av olika musfällor.

MusfällaKommentarBästa pris
Victor Multifångst Elektrisk MusfällaBäst i testLäs mer…
Silverline MusstörareUnikLäs mer…
Victor Elektrisk MusfällaBäst och billigastLäs mer…

Bäst i test: Victor Multifångst Elektrisk Musfälla

Victor Multifångst Elektrisk Musfälla

Victor® Multi-Kill ™ musfälla är en elektrisk musfälla som dödar mössen på några sekunder. Victor Multi-Kill är utformad för att döda många möss samtidigt, och inte bara en gång som en klassisk musfälla. 

Med detta kan du lagra upp till 10 möss samtidigt. När den är full tömmer du den, detta kan du göra 15 gånger eftersom batterierna kan döda upp till 150 möss per uppsättning. 

En inbyggd säkerhetsbrytare och tunneldesign skyddar både barn och husdjur. Musen klättrar uppför en av trapporna för att nå ”Shock N’Drop Chamber ™” där betet placeras. När musen når metallplattorna inuti musfällan utlöses en elektrisk chock som dödar musen och musen roterar rakt in i uppsamlingsrutan. 

Därefter återställer musfällan sig automatiskt, vilket är smidigt eftersom du kan döda de flesta möss trots att du är på jobbet. 

När fällan är full kan du tömma den genom att trycka ut uppsamlingsboxen och kasta kropparna i papperskorgen. Fällan innehåller inga kemikalier eller toxiner alls. Vi rekommenderar starkt denna musfälla eftersom den effektivt dödar mössen och att den kan döda flera i taget. 

Unik: Silverline Musstörare

Silverline Musstörare

Silverline musstörare är helt klart den bästa musstöraren vi har stött på än. Det skickar ut en signal som människor eller husdjur inte kan höra i ett rum upp till 50 m². 

Vi rekommenderar denna musstörare eftersom du kan ta bort mössen helt, utan toxiner och utan att tömma någonting. 

I den här videon ser du en liten förklaring av hur lätt det är att använda och hur det fungerar. 

Om du lider av många möss rekommenderar vi först att du köper en av de två elektriska musfällorna från Victor och köper 1-2 musstörningar för att placera i rum där du vet att mössen kommer in från eller håller hus. Detta i kombination med en musfälla innebär att du inom några dagar kommer att vara helt fri från möss. 

Bäst & billigast: Victor Elektrisk Musfälla

Victor Elektrisk Musfälla

Denna musfälla liknar den förra, den enda skillnaden är att detta inte är Multi-kill-varianten utan att den dödar 1 åt gången och du måste tömma den direkt för att kunna döda en annan mus som är intresserad av betet.

Det kräver därför mer uppmärksamhet och tid, vilket kan ses på priset.

Här är det upp till dig, vill du ha ett multi-kill och inte behöva spendera mycket tid på det, eller är du helt okej med att tömma efter varje gång och måste bara betala lite mindre pris? Som jag sa är det helt upp till dig!

Olika typer av musfällor

Det har hänt en hel del med musfällor sedan den klassiska musfällan skapades. Man kan idag dela in musfällor i tre olika typer.

Elektriska musfällor

Det finns elektriska musfällor som dödar mössen genom elektrisk stöt och sedan förvarar dem smidigt. Det betyder att du inte behöver röra eller se dem. Per batteri kan de döda upp till 100 möss.

Detta är ett utmärkt tillskott för ljudvågsmusfällan (se nedan), eftersom du både kan döda mössen direkt och sedan skrämma bort de som kommer näst. Du kan placera detta i skafferiet eller någon annan plats där möss vanligtvis förekommer – och om några dagar är de borta.

Ljudvågsmusfällan

Ljudvågmusfällan är den mest effektiva och mjuka musfälla du kan föreställa dig. Genom att lägga ut en råttfälla runt ditt kök eller där möss vanligtvis förstör skrämmer du bort dem, bara genom en signal. Signalen är konstant men har en frekvens som vi människor inte hör.

Har du en hund eller en katt? Oroa dig inte, de kan inte höra frekvensen som sänds ut. De kommer inte att ha det svårt eller stört av det. Det är också mycket vanligt att hundar och katter blir nyfikna på den klassiska musfällan och det händer ofta att de fastnar där med näsa eller tass – ibland tid, tid och tid, tid och tid.

Det kan vara uppenbart vilken fälla vi anser är bäst i råttfällor bäst i tester (om det inte var uppenbart: ljudvågmusfällan). Vi tror att det är den bästa investeringen på längre sikt och du behöver inte göra någonting efter att du släppt dem. Mössen är rädda och du behöver inte se döda möss, sätt tillbaka fällan och byt ut ostbiten.

Ljudvågorna stör mössens beteende och de kan inte kommunicera med varandra, därför lämnar de platsen och försvinner.

Den klassiska musfällan

När du tänker på en musfälla får du vanligtvis en bild av en musfälla där du lägger en ost för att locka ut mössen. Dessa finns fortfarande och finns inte bara i Tom & Jerry. Låt oss börja med fördelarna; möss lockas ofta till godsaker som du tappade bort och när de ser en god ostbit så rusar de framåt utan att tänka på något annat, och en sekund senare sitter de fast i fällan. Det är en effektiv musfälla, men bara i liten skala.

Det negativa som många känner är att de känner att de är glada att bli av med mössen utan att döda dem, eftersom det kan vara obehagligt att se musen så nära hemmet. Dessutom löser detta endast ett problem, ibland cirka 20 eller mer, så du måste ställa in 20-tal av olika musfällor.

Den klassiska musfällan är mycket billigare än den med ljudvågor. Du kan få en musfälla för 25-30 kr vardera, när du tänker på priset måste du räkna in och räkna ut hur många olika musfällor du skulle behöva köpa? 20 stycken om 30 sek vardera uppnår samma prisklass som en ljudvågsfälla!

Köpguide för musfälla

Effektiv kontroll av möss med musfällor

Tyvärr kan möss snabbt orsaka stora skador om du har fått dem i ditt hem. Förutom att gnaga isär isolering, gipsskivor, möbler och textilier kan de också attackera och bita i kablar som i värsta fall kan leda till brand. Det är därför en fråga om att agera direkt och använda effektiva metoder för att snabbt bli av med möss.

Musfällor är en effektiv metod som snabbt kan eliminera mössen. På marknaden finns det olika sorter av klassiska musfällor och det finns nu också olika varianter av elektriska musfällor som dödar mössen på ett humant och miljövänligt sätt.

Förebyggande

När du bekämpar möss finns det också mycket du kan göra när det gäller förebyggande. Det första du ska göra är att granska och täta alla hål i husets fundament samt runt fönster och dörrar med tätningsmassa. Alla ventilationshål bör också täckas med metallnät, detta gäller även luftningsspåren under taket. Andra saker att tänka på är att rengöra och ta bort allt skräp runt huset och under uteplatsen för att undvika att skapa bra gömställen för mössen. Förvara inte sommarmöblerna mot husets fasad under vintern och inte heller träet. Ta också bort vegetationen bredvid fasaden.

Frågor & svar om musfällor

När ska jag välja en elektrisk musfälla?

Det finns flera fördelar med en elektrisk musfälla mot den något enklare klassiska musfällan. Musen dödas med större säkerhet och du kan tömma fällan utan att behöva röra vid musen. Med en slagfälla kan musen fastna utan att dö. Den elektriska fällan har ofta en indikation när den fångas vilket är bekvämt om fällan används i mörkare utrymmen. De elektriska fällorna är också lättare att ladda utan att riskera ett slag över fingrarna.

När ska jag inte använda en elektrisk musfälla?

Elektriska musfällor ska aldrig användas i kalla utrymmen eller utomhus. I det här fallet finns det en risk att fukt kommer att få fällan att kortslutas. Använd då istället en musfälla som inte är elektrisk.

Var ska musfällan placeras?

Försök hitta spår av mössen så att du kan bestämma området där de ligger. Det kan till exempel finnas spår av avfall eller att du hör repor från dem på natten. Möss är blyga djur som föredrar att umgås längs väggar eller på andra väl skyddade platser. Placera därför musfällan längs en vägg. Det är ett bra trick att använda klassiska stridsfällor genom att placera två fällor med ”ryggen” mot varandra så att musen inte kan komma åt betet från fällans baksida vilket gör chansen större att musen fångas.

Vilket bete ska jag använda i musfällan?

Möss äter det mesta så det finns många olika typer av bete som du kan använda. Det är dock en myt att ost skulle vara det bästa locket. Välj istället lite proteinrikt bete som kött, nötter, jordnötssmör eller choklad. Det finns också färdiga lockbitar att köpa som är mycket effektiva.

Hur gick testerna av musfällorna till?

Våra testvinnande musfällor i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Källor

Victor Multifångst Elektrisk Musfälla

9.9

Pris

9.9/10

Lämna en kommentar