Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Bästa regelsökaren 2024 – hitta väggarnas reglar utan problem

Regelsökare är ett enkelt sätt att ta reda på var det finns reglar, balkar, rör, ledningar och andra saker som kan påverkas i samband med renovering och borrning. Vi tittar på årets allra bästa modeller.

En bra regelsökare är inte bara bekväm att ha, det kan också spara mycket extra kostnader eftersom det säkerställer att inga skador uppstår på dolda ledningar och balkar.

Med den bästa regelfinnaren kan du ta reda på om det finns metall- eller träknoppar i väggen. Du kan också upptäcka kraftledningar och vattenledningar för att undvika att borra i dessa. Här kan du läsa mer om regelbesökare bäst i tester och deras egenskaper för att välja rätt modell för ditt hem.

Köp regelsökare bäst i test för att hjälpa dig att ta reda på vad som finns i väggen du vill borra i. Här kan du läsa mer om den bästa regelsökaren som finns på marknaden just nu.

Regelsökare som är bäst i test

Nedan är en sammanställning över de olika regelsökare som vi främst rekommenderar just nu. Detta är baserat på egna tester av olika regelsökare, samt utförliga genomgångar av andra experttester samt bäst i test jämförelser av olika regelsökare.

RegelsökareKommentarBästa pris
Dibotech Regeldetektor ProPremiumLäs mer…
Multidetektor Bosch TruvoBra valLäs mer…
Dibotech Regeldetektor BasicProfessionellLäs mer…

Bäst i Test: Dibotech Regeldetektor Pro

Bäst i Test: Dibotech Regeldetektor Pro

Nyckelfunktioner

 • LCD skärm
 • Detekterar metallbultar på 19 mm djup
 • Känner av träbultar på 19 mm djup
 • Känner av kraftledningar vid djupskanning på 76 mm djup
 • Aktiv AC-detektion

Dibotech Pro är en regelsökare som rekommenderas av användare som testat för att spåra reglar, kraftledningar i material som betong. Om du vill borra i en vägg i ett typiskt hus på 1970-talet, borde denna apparaten göra jobbet.

Du får hög säkerhet eftersom du kan göra speciella inställningar för att söka efter trä, metall och kraft. På så sätt kommer du att upptäcka om det finns bjälkar eller aktiva kablar i väggen där du vill borra och hänga upp något.

LCD-skärmen är praktisk eftersom den har bakgrundsbelysning. Detta gör det enkelt att se vad mätaren hittar även i lite mörkare utrymmen. Användare rekommenderar denna regelsökare speciellt för metall och ström. Dessutom tycker många om det låga priset.

Proffsig: Multidetektor Bosch Truvo

Proffsig: Multidetektor Bosch Truvo

Nyckelfunktioner

 • Enkel hantering
 • Varningssystem för ljud och ljus
 • Upptäcker kraftledningar
 • Upptäcker metall
 • Upptäcker vattenledningar

Bosch Truvo är en regelsökare med fantastiska funktioner som får bra betyg från användare i flera länder. Det här är en regelsökare som kostar lite mer än de billiga modellerna men det kan vara värt det. Du kan upptäcka metall, kraftledningar och vattenledningar med den.

Regelfinnaren har både ljud och ljus som varnar dig om var du ska borra säkert i väggen. Grön betyder att borrning är okej. Gult ljus betyder varning medan rött ljus är detsamma som stopp.

Maskinen detekterar stål på 70 mm, 60 mm djup koppar och strömförande ledningar på 50 mm djup. Om du vill ha riktigt hög kvalitet och bra precision kan det här vara ditt bästa val. Det kan nämnas att även personer med lång erfarenhet av borrning i väggar är beroende av Bosch Truvo Multidetector.

Bra val: Dibotech Regeldetektor Basic

Bra val: Dibotech Regeldetektor Basic

Nyckelfunktioner

 • Upptäcker träknoppar
 • Upptäcker kraftledningar
 • Lågt pris
 • Upptäcker metallknoppar

Om du letar efter en billig regelsökare kan du välja Dibotech Rule Detector Basic. Detta är en liten apparat som är väldigt enkel och som enligt användarna gör jobbet. Nu är det naturligtvis viktigt att förstå att priset också återspeglar hur avancerad regeldetektorn är.

För dem som inte har höga krav på noggrannhet och förmågan att kontrollera väldigt djupt i väggen kan Dibotechs regelsökare vara tillräckligt.

Köpguide: Välja den bästa regelsökaren

Det kan vara nervöst att borra i en vägg för att hänga högtalare, en hylla eller något annat. Om det inte känns nervöst beror det förmodligen på att personen som tänker borra inte förstår faran. Bakom väggen finns det många saker vi inte ser. Saker vi absolut inte vill borra i!

För att undvika risken att sätta borren direkt i en strömkabel eller krossa den i en metallregel kan du använda en regelsökare. Detta är en liten apparat som upptäcker vad som ligger bakom väggen utan att göra hål i den.

Idag finns det många olika modeller av regeldetektorer som är för hemmabruk. Många är verkligen överkomliga. Det finns ingen anledning till att du inte har en regelsökare i din verktygslåda, men se till att välja rätt för att få bra hjälp.

Vad vill du ha ut av din regelsökare?

För att välja rätt måste du överväga vad du vill få ut av din regelsökare. Börja med att notera vilka parametrar som påverkar sökningens effektivitet.

 • Precision – Ta reda på hur djupt sökaren går. Om det är mycket grunt och du måste borra djupt kan det sakna saker som du sedan kommer att stöta på med borren.
 • Material på vägg – Om väggen är gjord av betong finns det troligen metallknoppar i den. Väggar av trä kan också ha metallbultar. Din regeldetektor ska fungera bra för den typ av vägg du har och för de material som kan finnas i den.
 • Ledningar i väggen – Elektriska ledningar vi inte vill borra i, det är klart. Speciellt om de är strömförande. Men glöm inte vattenrören. Dessa måste också upptäckas för att undvika en översvämning och dyra reparationskostnader.

Design och form

Formen på regelfinnaren spelar viss roll. Det ska vara lätt att ta tag i det och läsa den information du får. Ta en titt på hur designen tar hänsyn till ergonomi. Det är sant att du förmodligen inte kommer att gå runt med regelsökaren i flera timmar. Men om du ska använda båda händerna när du böjer eller klättrar kan det bli svårt.

Designen kommer också att påverka hur lätt det blir att förstå vad regelsökaren säger till dig.

Bra egenskaper att hålla koll på är:

 • Lång batteritid – Det är en fördel att ha en regeldetektor som har bra batterikraft. Batterierna kommer säkert att räcka för ett eller två tillfällen. Då är det väldigt bra om du inte behöver byta batterier nästa gång det ska undersökas vad som finns i väggen.
 • Ljussignaler – När du kan få ljussignaler i olika färger kan det vara lättare att förstå var det finns hinder som hindrar dig från att borra.
 • Ljudsignaler – Ljud kan också vara till hjälp. Men här bör du tänka lite på hur din vägg ser ut. Om den är full av metallknoppar kan det göra för mycket ljud om du arbetar med en regelfinner som går djupt och har hög precision.

Hur mycket ska en regelsökare kosta?

Du kan också tänka på hur mycket pengar du vill spendera på en regelsökare. Det finns mycket billiga regelsökare som fungerar bra. De är inte så avancerade som de som kostar några hundra men det betyder inte att de inte fungerar.

Men för de av er som ofta arbetar med att borra och installera saker i väggar kan det vara värt att spendera lite mer på en professionell regelsökare. När allt kommer omkring kostar det inte en förmögenhet och vad du får ut av det är värt så mycket mer än vad du betalar för det.

Tänk på att med en riktigt bra regeldetektor kan du undvika att skada dina egna och andras väggar och vad som finns i dem i onödan. Bara att du inte behöver sätta hål, polera och måla är något som sparar både tid och pengar. För att inte tala om vad det kan kosta med ett vattenrör som du borrar hål i!

Hur vet du om regelsökaren är bra?

När du tittar regelbundet på bäst i tester måste du överväga vem som säger vad. Det allra bästa är att titta på användarrecensioner. De avslöjar snabbt hur bra en regelsökarefungerar. Recensioner visar dig också vad som fungerar bra och vad som kanske inte fungerar.

Om du läser att detektorn är exakt men att den har ett irriterande ljud kanske du fortfarande tycker att det är värt att satsa på. Men om du ser människor som klagar på att regelsökaren inte hittar självklara hinder, är det bäst att titta på andra möjliga modeller.

Hur gick testerna av regeldetektorer till?

Våra testvinnande regeldetektorer i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Källor

Dibotech Regeldetektor Pro

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar