Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Bästa snösläde 2024 – underlättar & snabbar upp snöskottningen

Under vintermånaderna kommer det ofta att finnas ett fullständigt kaos i Sverige, med snönivåer på flera decimeter, och detta kan göra att gången till ditt hus, eller din garageuppfart, är helt snötäckt och du har svårt att komma in utan att få snö i dina skor och även ta dig till din bil. Du behöver då en snösläde, en slags snöspade där du enkelt tar bort all snö och banar väg för dig och din familj.

En snösläde kan verkligen hjälpa dig att få kontroll över snön på vintern! En snösläde kan ha flera namn, så kan också känna igen den på namnet snöspade. Idag finns det några olika typer av snöslädar, beroende på vad du ska använda dem till och var snön är. Oavsett vilken typ av enhet du köper, är en snösko avsedd att hjälpa dig att få snö från vägar, stigar eller tak.

Läs den här guiden för att hitta den bästa snösläden som finns tillgänglig just nu och förenkla livet när snön kommer igen!

Om du har en riktigt bra snösläde blir du inte nervös eftersom det börjar snöa riktigt på söndag kväll. Du vet att du och din familj enkelt kan komma ut imorgon. Med den bästa snösläden kan du enkelt bli av med snön som annars skulle ha gjort att du mumlar mindre vackra ord under mustaschen. Här är de allra bästa snöslädarna just nu.

Snöslädar som är bäst i test

Nedan är en sammanställning över de olika snöslädar som vi främst rekommenderar just nu. Detta är baserat på egna tester av olika snöslädar, samt utförliga genomgångar av andra experttester samt bäst i test jämförelser av olika snöslädar.

SnöslädeKommentarBästa pris
Fiskars 143021PremiumLäs mer…
Snösläde hopfällbarBra valLäs mer…
Masi Nova MaxProfessionellLäs mer…

Premium: Fiskars 143021

Premium: Fiskars 143021

Nyckelfunktioner

 • Stålaxlar
 • Lättvikt
 • Hög kvalitet
 • Ergonomiskt handtag
 • Injektionsgjuten skopa

Om du letar efter en snösläde som ger enkel användning med minimalt slitage på ryggen och ditt tålamod kan Fiskars 143021 vara den bästa snösläden för dig. Det kostar lite mer än andra billiga snöslädor men det kan vara värt det. Med denna snösläde kan du hantera gången samt en större innergård.

Handtaget har vinklats på ett ergonomiskt sätt och detta underlättar användningen. Axlarna är gjorda av stål och ger en viktig hållbarhet. Skopan har utvecklats med formsprutning och är därmed också mycket välformad och hållbar. Du kommer att uppskatta den lätta vikten när du arbetar länge med snösläden.

Om du behöver rensa snö från större områden kan det vara smart att välja den här modellen som ger maximalt stöd. Du har det igen när du avslutar snabbare och utan att skada dig själv när det finns snökaos ute.

Bra val: Snösläde hopfällbar

Bra val: Snösläde hopfällbar

Nyckelfunktioner

 • Lättvikt
 • Ergonomisk
 • Levereras förmonterad
 • Av plast och aluminium
 • Hög kapacitet
 • Hopfällbar

Om du måste få snö bort från något större områden som framför garaget eller på en innergård, kan denna hopfällbara snösläde vara ett smart val. Den är gjord av plast men har en framkant av aluminium som biter på ett bra sätt. Det går snabbt att samla in stora mängder snö och bli av med dem.

Ergonomi är bra och användare rapporterar att det är lätt att hålla rätt arbetsposition med denna snösläde. Du behöver inte riva på rygg och axlar när du måste rensa bort stora mängder snö. När du är klar med snösläden, vik bara ihop den. Detta gör det enkelt att lagra i ett förråd eller annan plats där det kanske inte finns mycket utrymme.

Snösläden kommer att vara helt monterad så att du bara måste börja med snöröjningen när den kommer. Det här är helt klart en snösläde som är väldigt bra att ha när det är dags för stora mängder snö på kort tid.

Professionell: Masi Nova Max

Professionell: Masi Nova Max

Nyckelfunktioner

 • Bra glid
 • Förstärkt bakkant
 • Lättviktig
 • 75 cm arbetsbredd
 • Ergonomiskt handtag

Är du orolig att det blir för tungt för att rensa snön? Detta är en av de bästa snösläden som finns när det inte får vara för besvärligt. Det passar bra till olika åldersgrupper och har en mycket smart design. Handtagsformen är ergonomisk på ett sådant sätt att den är mycket lätt att greppa. Den är också utformad för att göra det enkelt att bära snösläden.

Plasten i skopan är gjord för att tåla tuffa grepp. Det är HDPE-plast som är kalltåligt. Det kommer att hålla länge även om det kommer att bli snöiga vintrar. Själva skopan har också ett handtag som du kan använda dig mycket av.

När du behöver använda skopan kan du göra det direkt genom handtaget på den. Detta är en smart och unik design som många tycker om.

Köpguide för snösläde

I Sverige är snöröjning viktigt, vilket fungerar bra. Om du bor på en plats där du måste hålla uppfarten och andra platser snöfri, vet du att en bra snösläde kan vara av stor betydelse. Ibland är det bråttom och då är du glad att du har investerat i den bästa snösläden som finns!

Men hur kan du välja rätt snösläde när det är så många, och måste du verkligen betala så mycket för det eller kan det fungera med en billigare modell?

Frågorna är många. För att du ska välja rätt bör du inte bara titta på priset. Det finns billiga snöslädor som är mycket bra. Men en dyrare modell kan ha funktioner som du verkligen behöver. Låt oss titta på de viktigaste punkterna att tänka på innan du köper snösläde.

Ska du ta med snösläden?

I vissa fall kan du behöva ta snösläden till andra ställen. Inte bara för grannar som behöver hjälp. Om du tänker ta med dig din snösläde till landet är det bra om den har en form som är lätt att ta med dig. Det kan till exempel fungera mycket bra med en snösläde som kan fällas.

Kvaliteten på snösläden spelar också roll när du vill ta den med dig. Det är viktigt att den inte är gjord av plast som lätt går sönder. Då kan du av misstag skada den bara genom att sätta den slarvigt i bilen.

Överväg användningar

Snöslädor är normalt utformade för att motstå mer snö på en gång. De gör detta genom att ha en yta som är bredare än vanliga snöskovlar. Dessutom fungerar de som namnet antyder som en släde. De glider framåt samtidigt som snön skopas upp.

Men det finns skillnader mellan olika modeller. Det kan vara bra att tänka på saker som:

 • Borde det vara plast som inte slits av det faktum att det finns sten och grus i snön?
 • Hur djup ska själva skopan vara och hur tung ska den vara?
 • Är det viktigt att ha en extra stark skäregg som klarar stora snöpålar?

Det är viktigt att du tittar på produktbeskrivningen för snösläden för att ta reda på om det är rätt val. Om det står att det är där för att snabbt gå en promenad från husets ingång till gatan är det inte samma sak som att vara bra för snöröjning av en större gård.

Så tänk på hur snösläden ska användas och välj därefter. Ibland kan det vara klokt att ha mer än en modell för att arbeta på rätt sätt i olika miljöer. Tiden du sparar med rätt modell kan ha stor betydelse. Speciellt när det är morgon och du inte vill spendera mer än några minuter på att komma undan snö för att komma framåt.

Du får vad du betalar för

Det är inte särskilt dyrt med snöröjningsverktyg och du kan hitta en billig snösläde som är bra. Om du kan spendera lite mer pengar på en modell av högre kvalitet kan det vara värt att göra det. Kom ihåg att snön kommer igen nästa år. Då kan det vara trevligt att undvika att behöva köpa nytt på grund av billiga material som inte håller som de ska.

Ergonomi påverkar

Glöm inte ergonomin när du köper en snösläde. Att rensa snö kan vara väldigt tungt. Speciellt när det gäller en större innergård eller parkering. Det finns flera saker som påverkar ergonomin.

Kolla om:

 • Vikt är lätt – Den bästa snösläden har kraft men den får inte vara för tung. Om snösläden är tung kan det hjälpa till att orsaka smärta i kroppen från snöröjningen.
 • Arbetspositionen är bra – Ta en titt på hur du använder snösläden och hur du kommer att stå och gå med den. En bra arbetsställning är mycket viktig!
 • Handtaget är gjort för god ergonomi – Det är viktigt att det är greppvänligt och att du inte glider med händerna på det.
 • Det finns fler punkter att ta tag i – handtaget kan ha en form som ger flera vinklar för grepp. Dessutom kan det vara användbart om skopan själv är greppvänlig.

Hur gick testerna av snöslädar till?

Våra testvinnande snöslädar i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Källor

Fiskars 143021

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar