Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Bästa vattenslangen 2021 – köpguide med recensioner och rekommendationer

En vattenslang som trasslar och viks är kanske det mest irriterande i trädgården, näst efter mördarsniglar och myror.

Om du har en stor trädgård eller en liten gräsmatta med någon plantering intill ett radhus, är en vattenslang den mest grundläggande utrustningen och något som du i de flesta fall behöver.

Även om du bara har en gräsmatta och en enda blomsterbädd är det fortfarande otrolig tid och ansträngning som spenderas på att bevattna om du ska göra det med hjälp av en vattenkanna.

Oavsett trädgårdsstorlek är vattenslang något som de flesta behöver. Även om du bara har en enda rabatt tar vattningen lång tid om du ska springa fram och tillbaka med vattenkanna. Med hjälp av en vattenslang blir jobbet så mycket trevligare.

En vattenslang används också inte bara för att vattna växter utan också för att tvätta bilen, uteplatsen eller utemöblerna.

En vattenslang är helt enkelt ett verktyg som ofta används och i många sammanhang av de flesta husägare. Men det finns många olika varianter att välja mellan och därför har vi gjort ett test för att ta reda på vilka vattenslangar där ute som är bäst.

Vi har testat vattenslangar inom olika prisklasser för att hitta varianter för olika behov och plånböcker och slutligen har vi valt ut ett antal vinnare inom de olika prisklasserna.

Hozelock sprinklerslang 15 m som är en riktigt innovativ och lyxig produkt var en given vinnare i premiumklassen. Medelklassvinnaren var en stor favorit bland de flesta av testpanelen. En prisvärd produkt som ger dig en vattenslang av hög kvalitet som är lätt att arbeta med och inte innehåller de giftiga ämnen som många vattenslangar annars innehåller.

För dem som vill ha en billig vattenslang för enklare trädgårdsarbete eller att tvätta bilen med valde vi också en vinnare i budgetklassen, nämligen Byggmax Economic Water Hose 15 m. Även den här gången valde vi en special som skiljer sig något från testets andra vinnare. Bosch vattenslang 8 m för GHP 5-13 C som är en vattenslang för högtrycksrengöraren vann det priset.

Läs vidare för att läsa detaljerade beskrivningar av alla testvinnare och även några tips och råd om vad du ska tänka på när du köper en vattenslang.

Vattenslangar som är bäst i test

Nedan är en sammanställning över de olika vattenslangar som vi främst rekommenderar just nu. Detta är baserat på egna tester av olika vattenslangar, samt utförliga genomgångar av andra experttester samt bäst i test jämförelser av olika vattenslangar.

VattenslangKommentarBästa pris
Gardena Classic 13 mm-30 mPremiumLäs mer…
Sprinklerslang Hozelock 15 mBäst i testLäs mer…
ByggMax Vattenslang 1/2 15MBäst & BilligastLäs mer…
Bosch 8 m För GHP 5-13 CSpecialarenLäs mer…

Premium: Gardena Classic 13 mm-30 m

Premium: Gardena Classic 13 mm-30 m

Gardena är känt för att erbjuda riktigt bra trädgårdsprodukter till överkomliga priser och denna vattenslang är inget undantag. Den här praktiska vattenslangen är utformad för att bibehålla formen och vikas inte eller trasslas så att vattentillförseln stryps. Något som annars kan komplicera mycket med många andra vattenslangar.

Ett stort plus är att vattenslangen är gjord av material som är helt fria från ftalater och tungmetaller som är skadliga och cancerframkallande men ofta används för att tillverka starka men mjuka vattenslangar.

Slangen är UV-beständig och du behöver inte oroa dig för att den skadas genom att vara ute i solen hela sommaren.

Vi rekommenderar starkt denna vattenslang för dem som vill ha en prisvärd och kvalitetsprodukt.

Bäst i test: Sprinklerslang Hozelock 15 m

Bäst i test: Sprinklerslang Hozelock 15

Hozelock sprinklerslang är en högkvalitativ och lyxig perforerad platt slang med sprayeffekt. Genom att vrida slangen uppåt fungerar den som en sprinkler och om du väljer att vrida den nedåt sipprar du långsamt ner i blomsterbäddarna eller dina plantager. Ett mycket praktiskt bevattningsverktyg som också kan användas som ett roligt vattenspel för barnen under de hetaste sommardagarna.

Slangen är 15 meter lång och du får också en koppling som du kan använda om du vill ansluta flera slangar och därmed kunna vattna ett större område på ett resursbesparande sätt.

I testpanelen var vi mycket förtjust i den här vattenslangen och rekommenderar den till alla som vill kunna vattna trädgården på ett effektivt och smidigt sätt och kanske till och med använda den som en sommarleksak för barnen.

Bäst & Billigast: ByggMax Vattenslang 1/2 15M

Bäst & Billigast: ByggMax Vattenslang 1/2 15M

För dig som vill ha ett budgetalternativ är detta vattenslangen för dig. Byggmax Ekonomiska vattenslang har inga speciella egenskaper men den uppfyller sin funktion, det vill säga att spraya vatten. En perfekt slang om du vill ha en enkel slang för de mest grundläggande arbetena i trädgården eller för rengöring.

Denna slang har inget UV-skydd så du måste vara försiktig med den så att den inte skadas av vädret. Förvara den inte på en solig plats, ta alltid in den på vintern och låt den aldrig vara ute i temperaturer under noll.

Slangen är inte lika tjock och hållbar som testets andra slangar men en helt okej vattenslang i förhållande till det låga priset.

Specialare: Bosch 8 m För GHP 5-13 C

Specialare: Bosch 8 m För GHP 5-13 C

Detta är en vattenslang som skiljer sig från de andra testvinnarna och därför valde vi den som testets special. Bosch vattenslang 8 m för GHP 5-13 C är en vattenslang för dem som behöver en slang som tål extremt högt tryck för högtryckstvättar och liknande. Denna vattenslang tål ett tryck på upp till 600 bar.

Den passar alla bosch högtryckstvättar men även andra märken. Slangen är gjord av gummi med stålförstärkning på insidan.

Detta är en extremt slitstark slang, inte bara för att den tål högt tryck utan också slangens utsida är mycket slitstark.

Med fyndet får du också de fästelement som behövs för att fästa vattenslangen till högtryckstvätten. Slangens längd är 8 meter vilket vanligtvis är tillräckligt.

Köpguide för vattenslang

Det finns en del saker att ta reda på och fundera över innan man köper en ny vattenslang. Nedan sammanställer vi en del tänkvärda saker.

Slangvinda

Ett mycket bekvämt tillbehör för din vattenslang är en slangrulle. Det finns både slangrullar som du fäster på väggen och andra som är fristående. De finns i olika storlekar beroende på hur länge slangen passar.

Många av oss har det bra som har kämpat med vattenslangar som trasslade ihop och band sig och inte alls ville rullas upp så snygga och smidiga som vi hade föreställt oss. Idag finns det många olika typer av slangrullar som du fäster på en vägg och som rullar in vattenslangen automatiskt vilket är mycket bekvämt. De kanske inte alltid är så snygga, men de praktiska fördelarna uppväger definitivt och kanske kan du placera den på en dold plats där den inte blir så synlig.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa en vattenslang?

Det finns väldigt många olika typer av vattenslangar att välja mellan, så börja med att tänka på hur du tänker använda vattenslangen.

Det finns vattenslangar som är mer eller mindre starka och stabila men en sak som kan vara bra att komma ihåg är att det att välja en slang som är flexibel inte fälls så lätt, annars är risken att vattenflödet stoppas både nu och vilket kan göra arbetet mer besvärligt än vad som behövs. En vattenslang som viks och trasslar är inte en rolig del av trädgårdsarbetet och något som de flesta vill undvika. Slangen bör helst inte vara så tung för då blir det svårt att arbeta med och svårt att komma upp på slangrullen.

Det finns vattenslangar med och utan UV-skydd. Om du väljer en slang med UV-skydd behöver du inte oroa dig för att den förstörs av solen, men om du väljer en slang utan UV-skydd bör du vara lite mer försiktig och var försiktig så att du inte förvarar vattenslangen i en solig plats.

Om du tänker använda slangen även för varmt vatten måste det vara en slang som kan hantera den.

Med andra ord, det finns många olika typer av vattenslangar med olika funktioner och egenskaper så var noga med att läsa igenom lite innan du köper en vattenslang och fundera över vilka behov du har och vilka krav du ska ställa på vattenslangen som du ska köpa.

Vem behöver en vattenslang?

Svaret är att de allra flesta trädgårdsmästare behöver en vattenslang. Ja vattenslangen är förmodligen ett av de mest grundläggande trädgårdsredskapen som man kan föreställa sig. Du behöver inte ha en stor gräsmatta och många blomsterbäddar och plantager för att det ska vara otroligt tidskrävande att springa fram och tillbaka med vattenkanna. Då är vattenslangen en mycket enkel lösning som gör att du både kan vattna på ett effektivt och smidigt sätt. Även när det är dags att tvätta bilen, spola trädgårdsplattorna eller rengöra utemöblerna för våren är en vattenslang ett oumbärligt verktyg.

Hur gick testerna av vattenslangar till?

Våra testvinnande vattenslangar i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Källor

Sprinklerslang Hozelock

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar